Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk färsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel vardagsrätt med frestande indiska smaker med fruktiga inslag av russin och mango chutney.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rensa och skölj spenaten. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Lägg i spenaten och fräs tills den har mjuknat. Ta upp spenaten och ställ åt sidan.
  2. Skala och finhacka löken. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och bryn lök, curry och färs tills färsen fått färg.
  3. Blanda ner spenaten i färsen. Rör ner russin, vinäger och chutney. Salta och peppra. Skeda upp färsen i en ugnssäker form.
  4. Vispa samman ägg och mjölk i en bunke och salta och peppra. Häll blandningen över färsen. Gratinera cirka 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat. Servera med naturell yoghurt och mango chutney.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.