Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk kikärtsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetarisk rätt. Garam masala är en vanlig indisk kryddblandning där bland annat svartpeppar, kardemumma, kummin och kanel ingår.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka lök, ingefära, vitlök och chilifrukter fint. Stek allt i olja i en stekpanna tillsammans med gurkmeja.
  3. Kärna under tiden ur och hacka tomaterna. Rör ner dem i stekpannan. Tillsätt koriander och kikärter (spara kikärtsspadet) Låt fräsa några minuter.
  4. Tillsätt kikärtsspadet och låt sjuda ytterligare några minuter. Blanda sist i garam masala och citronjuicen. Koka ett par minuter till. Späd eventuellt med mer vatten om det ser torrt ut.
  5. Servera grytan med ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.