Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk kikärtsgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Indisk gryta som jag rört ihop. Känns som om det är många ingredienser men det är lättlagat och jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och chilin samt riv ingefäran.
  2. Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav.
  3. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg. Krossa kardemummakärnorna lätt med mortel.
  4. Rör ner kanelen, gurkmejan, garam masala, curry och kardemummakärnor, låt fräsa en liten stund och ha sedan i tomatröran, kokosmjölken samt buljongtärningarna. Låt detta koka upp, ha i kikärtorna, broccolin, blomkålen och en klick tomatpuré.
  5. Hacka under tiden tomaterna häll i dem i grytan. Låt koka 10 min.
  6. Skölj spenaten och rör ner i grytan. låt koka några minuter och smaka sedan av med salt, vitpeppar och sambal oelek.
  7. Strö över koriander innan du serverar med bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cotton1 7 april 2016

    Hej, Ditt recept verkar jättegott men jag förstar inte hur spenaten, broccolin och blomkalen ska tillredas, ska den skäras i bitar innan den läggs i? Hur stora? Tack för svar. Carin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.