Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk kyckling á la Amir

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kryddig indisk kyckling som serveras med en fräsch gurkyoghurt och fluffigt ris. Alltid bra när goda rätter går snabbt att laga, som denna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kyckling:
  3. Blanda yoghurten med curry, spiskummin, salt och peppar i en stor skål. Skala vitlöken och pressa ner i yoghurten. Skär kycklingen i 3 bitar på längden. Lägg ner kycklingen i yoghurten och blanda väl.
  4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72 grader.
  5. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  6. Gurkyoghurt: Skölj gurka och rädisor. Skär gurkan i tärningar och skiva rädisorna. Blanda gurka och rädisor med yoghurten och saltet.
  7. Skär limen i fyra klyftor.
  8. Fluffa upp riset och servera det till kycklingen samt gurkyoghurt och limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.