Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk kyckling och grönsaksgryta

 
  • Tid: 1 timme 3 minuter
Skriv ut

Jag hade kommit över en mörk indisk curry blandning som jag ville göra något av. Man får nog anpassa mängden curry efter vilken sort man får tag på. Chilin borde gå att byta ut mot sambal oelek och ta efter egen smak.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva kycklingfiléerna och lägg i en påse. Häll i soya, vinäger , curry och chili. Ställ undan och låt marinera ca 1 timma. Hacka, slanta alla grönsaker. Hetta upp en gryta med olja. Lägg i kycklingfiléerna. Strö över hackad vitlök och riv ner ingefäran. Pressa över lime. Fräs på hög värme i nån minut. Häll över alla grönsaker och strö över dem röda linserna och stek några minuter. Tillsätt tomaterna, vatten, grönsaksbuljong och kokosmjölk. Smaka av med lite farinsocker. Låt puttra i ca 1 timma. Servera med ris

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.