GI
Näringsvärde per portion
Kcal 373
Kolhydrater 51 g
Protein 33 g
Fett 4 g
Energifördelning
Kolhydrater 55 E%
Protein 36 E%
Fett 9 E%
Ingredienser
Instruktioner
Lägg bockhorn, vitlök, ingefära, mynta, vinäger, koriander, salt, gurkmeja, kryddnejlika och kardemumma i en matberedare kör till en slät pasta.
Lägg kycklingen i en grund ugnsform som inte är av metall. Gnid in kycklingen omsorgsfullt med kryddpastan. Täck ugnsformen och marinera i kylskåp, minst 4 timmar eller över natten.
Stek kycklingen i en vid stekpanna och tillsätt kokosmjölken och eventuellt lite vatten för att marinaden ska bli krämig och koka in i kycklingen. Tillsätt de sköljda bönorna i slutet. Servera med ris och gärna en liten sallad med rödlök och sockerärtor.
Garnera med färsk koriander och lite färsk röd chili.
Om du inte har alla kryddor hemma så går det bra att köpa färdig Masala kryddmix i en mataffär. Läs då på förpackningen hur du använder kryddblandningen.