Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk kycklingcurry med bönor

 
Skriv ut

GI Näringsvärde per portion Kcal 373 Kolhydrater 51 g Protein 33 g Fett 4 g Energifördelning Kolhydrater 55 E% Protein 36 E% Fett 9 E%

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bockhorn, vitlök, ingefära, mynta, vinäger, koriander, salt, gurkmeja, kryddnejlika och kardemumma i en matberedare kör till en slät pasta.
  2. Lägg kycklingen i en grund ugnsform som inte är av metall. Gnid in kycklingen omsorgsfullt med kryddpastan. Täck ugnsformen och marinera i kylskåp, minst 4 timmar eller över natten.
  3. Stek kycklingen i en vid stekpanna och tillsätt kokosmjölken och eventuellt lite vatten för att marinaden ska bli krämig och koka in i kycklingen. Tillsätt de sköljda bönorna i slutet. Servera med ris och gärna en liten sallad med rödlök och sockerärtor.
  4. Garnera med färsk koriander och lite färsk röd chili.
  5. Om du inte har alla kryddor hemma så går det bra att köpa färdig Masala kryddmix i en mataffär. Läs då på förpackningen hur du använder kryddblandningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.