Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk kycklingcurry med chapatibröd och kryddigt ris

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Från Sveriges Mästerkock

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg på en tallrik vid sidan. Mät upp kryddorna på tallriken.
  2. Stycka kycklingen i bitar. Låren skär du i två bitar liksom brösten.
  3. Bryn kycklingbitarna i ghee eller olja några minuter i stekgrytan.
  4. Tillsätt löken och kryddorna.
  5. Rör runt och fräs någon minut till.
  6. Tillsätt 1 deciliter vatten och kokosmjölken.
  7. Låt koka på svag värme under lock i 30-40 minuter. Rör då och då.
  8. Koka under tiden ris och förbered övriga tillbehör.
  9. Gurkraita - Skölj och finhacka den färska koriandern. Vispa upp yoghurten i en skål. Krydda med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Rör ner koriander och mynta.
  10. Låt stå kallt till servering.
  11. Chapatibröd: Blanda mjöl, bakpulver, salt och yoghurt till en deg. Knåda den smidig. Låt degen vila.
  12. Dela degen i 4 delar och kavla ut till tunna kakor på en mjölad bänk.
  13. Grädda bröden i en torr, het stekpanna ca 1 minut per sida.
  14. Håll varma under släng till servering.
  15. Kryddigt ris: Fräs finhackad lök i en tjockbottnad gryta ta med kanelstång, kryddnejlika, kardemumma och strimlad chilipeppar. Låt kryddorna bli varma. Salta lätt och vänd ner basmatiris. Fräs riset med löken och kryddorna ett par minuter. Slå i 4-5 dl buljong eller vatten och koka riset på lägsta möjliga värme.
  16. Fluffa sedan upp det färdiga riset och blanda ner 4-5 msk ljusa russin. Strö över rostad flagad mandel.
  17. Innan servering: Smaka på grytan och krydda eventuellt med mer curry, salt, peppar, cayennepeppar.
  18. Avsluta med mangochutney och yoghurt.
  19. Servera curryn med raita, bröd och ris.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mammis 15 april 2011

    Mannerström får en femma av mig det var jättegott, är man stjärnkock så är man

  • k2g4 23 juni 2011

    Jag gjorde det här receptet dagen efter programmet sändes och det är verkligen otroligt gott. Kan varmt rekomenderas till andra. Det är många ingredienser men väldigt roligt att laga. En klar 5a från mig

  • evaullabritt 24 november 2013

    Jättegott men riktigt ful färg på kycklinggrytan. Jag skulle vilja lägga till lite gurkmeja för färgens skull. Det stod inte heller i receptet i vilken form man skulle tillsätta kardemumman i riset. Tog malen, eftersom det var det enda som fanns hemma. Riset luktade ljuvligt av kardemumma men smakade inget. Bra alltså, men ingen fullträff i mitt kök.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.