Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk kycklinggryta med dinkelvete

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Återigen en rätt utan grädde och créme fraiche, full av smaker ändå. Denna gryta blir bättre av att stå en dag, som de flesta grytor med kryddor. Eftersom den innehåller både kikärter och blomkål är den mättande och kan ätas helt utan tillbehör. Hel dinkel går utmärkt att frysa så koka hela förpackningen och frys in i plastpåsar. Vill man inte ha dinkel funkar ris, potatis, bugur eller quinoa också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka hel dinkel enl anvisningar på paketet (ca 45 min).
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar, skär löken i små bitar och hacka vitlöken. Dela blomkålen till små buketter.
  3. Bryn kycklingen med lök och vitlök i olivolja, curry och spiskummin tills den får fin färg. Tillsätt krossade tomater och buljong och låt koka 15-20 minuter. Häll av vattnet på kikärterna och spola av. Tillsätt haricots verts, blomkål och kikärter. Låt koka ytterligare några minuter.
  4. Servera med kokt dinkel och gärne en raita.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.