En härlig lammgryta. Man kan vända ner lök, tomat och paprika i grytan eller servera vid sidan om på tallriken. En klick chutney passar också perfekt till.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Trevlig. Lite sting utan att vara alltför stark.
Gjorde denna lammgrytan idag, men jag tyckte inte att man behövde ha varken salt, peppar eller mjöl. Hade i 2 köttbuljongtärningar. Buljongen/såsen var jättegod. Kokte köttet i 1 timma istället för 20 minuter och det blev så mört och gott. Man kan ju riva ingefäran istället för att tärna, men det är ju en smaksak.
En spännande och god lammgryta, inte för stark utan alldeles perfekt!!
Jättegod lammgryta! Putsa lammbiten ordentligt! Jag tillsatte 1 kanelstång, 1 gul och 1 röd paprika, ½ tsk kardemumma, ½ tsk gurkmeja samt 1 burk finkrossade tomater. Om man använder garam masala kanske man inte behöver tillsätta alla dessa kryddor då garam masala redan innefattar så många olika kryddor...
OBS! Koktiden bör vara 1 timma och 20 minuter. Köttet blir absolut mört och fint ju längre man kokar det och 20 minuter måste vara felskrivet!!!