Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk Pulao och persiljechutney

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Massor av smak, fibrer och helt vegetariskt. Kött är inget man saknar i den här indiska klassikern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en stor panna. Tillsätt ris, kokos, morötter, salt, gurkmeja och koriander och låt fräsa på ganska hög värme 6-7 minuter.
  2. Tillsätt det kokande vattnet och kanelstången. Lägg på lock och låt sjuda långsamt i ca 15 minuter.
  3. Blanda under tiden alla ingredienserna till persiljechutneyn i en matberedare och kör till en god röra.
  4. Finhacka paprikorna. Tillsätt dem och russinen i pannan, rör om och låt sjuda ytterligare 15-20 minuter eller tills riset är mjukt och färdigkokt. Lägg upp i en serveringsskål och strö eventuellt rostade nötter över.
  5. Servera med persiljechutney och eventuellt en tomat- eller mangosallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bissingen 16 januari 2012

    Är det inte linser i receptet? Ser ut att vara det på bilden...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.