Massor av smak, fibrer och helt vegetariskt. Kött är inget man saknar i den här indiska klassikern.
Instruktioner
- Smält smöret i en stor panna. Tillsätt ris, kokos, morötter, salt, gurkmeja och koriander och låt fräsa på ganska hög värme 6-7 minuter.
- Tillsätt det kokande vattnet och kanelstången. Lägg på lock och låt sjuda långsamt i ca 15 minuter.
- Blanda under tiden alla ingredienserna till persiljechutneyn i en matberedare och kör till en god röra.
- Finhacka paprikorna. Tillsätt dem och russinen i pannan, rör om och låt sjuda ytterligare 15-20 minuter eller tills riset är mjukt och färdigkokt. Lägg upp i en serveringsskål och strö eventuellt rostade nötter över.
- Servera med persiljechutney och eventuellt en tomat- eller mangosallad.
Publicerat den
5 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Är det inte linser i receptet? Ser ut att vara det på bilden...