Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk tomatchutney

 
Skriv ut

Ett läckert tillbehör som bevarar säsongens tomater till höstens middagar. I en oöppnad och väl steriliserad burk håller chutneyn ett par månader i kyl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela tomaterna och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär tomaterna i tärningar. Värm olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, ingefära och chili mjuka utan att det får färg. Tillsätt senapsfrön och kanelstång.
  2. Lägg i de tärnade tomaterna, socker, vinäger och koka ca 15 minuter utan lock tills tomaterna är mjuka och chutneyn tjocknat något. Salta. Låt chutneyn svalna.
  3. Häll upp chutneyn i en väl rengjord och gärna steriliserad burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.