Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiska järpar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Indisk mat är kryddig och god utan att behöva vara het. Den goda såsen förhöjer smakupplevelsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen med spiskummin och kryddor. Stek lite färs för att smaka på kryddningen. Gör järpar.
  2. Bryn i olja i en gryta. Häll i garam masala. Tillsätt vatten, yoghurt och tomater. Skär paprikan i mindre bitar och lägg i. Blanda ner kikärterna. Låt puttra i ca 10 min.
  3. Servera med ris blandat med russin, samt nan bröd och mangochutney.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bodilla 18 maj 2008

    Verkligen jättegott!! Gott med sina tillbehör och god smak av kryddsättningen! Nästa gång ska jag ta mer köttfärs, det räckte inte riktigt med 400g tyckte jag, i alla fall 500-600g. Tack för ett gott recept! Mvh/Bodilla

  • Maahl 13 maj 2009

    Järparna höll inte ihop men var god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.