Använd färs av finputsat lammkött för att hålla fetthalten nere. Denna läckra curryrätt kan avnjutas både till vardags och fest.
Instruktioner
- Skala och hacka löken fint. Skala och pressa vitlöksklyftan. Blanda lammfärsen med lök, curry, vitlök och potatismjöl till en smidig smet. Dela färsen i 16 lika stora delar och forma dem till köttbullar.
- Koka upp en gryta till hälften fylld med lättsaltat vatten. Lägg ner köttbullarna med hjälp av en hålslev i vattnet. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
- Såsen: Hetta upp oljan i en stor gryta. Fräs vitlök, lök och curry i ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater och 4 msk vatten.
- Ta försiktigt upp köttbullarna och blanda ner dem i såsen. Garnera med grovhackad koriander eller bladpersilja.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lättlagat, smalt och mycket gott ! Tog mig bara friheten att byta curryn mor Garam Masala i köttbullarna. Gott med pasta till.