Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiska pakoras

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här vegetariska aptitretaren serveras med yoghurt eller mango chutney.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda morot, zucchini, champinjoner, koriander och grön chili i en skål.
  2. Blanda kikärtsmjöl och bikarbonat och gör en grop i mitten. Rör ner 2 dl kallt vatten och blanda väl till en tjock och klumpfri smet. Tillsätt grönsakerna och blanda väl.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och lägg i matskedsstora klickar av grönsakssmeten. Stek cirka 2 minuter på varje sida tills brynta. Stek i omgångar om det behövs. Ta upp med hålslev och lägg på ett fat med hushållspapper som tar upp överflödig olja. Upprepa på samma sätt tills all smet är använd, det bör bli cirka 12 pakoras.
  4. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och stek i ugnen tills gyllene och genomsteka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.