Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiskinspirerad hönssoppa med curry

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Här är ett recept på en fantastisk hönssoppa som värmer i höstmörkret. Soppan, som är både god och mustig, var en stående favorit på köksbordet när jag växte upp. Om du gillar långkok, är det här ett perfekt projekt. Höns kan vara lite svårt att få tag på idag, men en hel kyckling fungerar också även om det inte blir riktigt lika gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg hönan i en rymlig kastrull. Fyll på med kallt vatten tills fågeln är täckt + 1,5 dl extra tilltaget vatten (för risets skull). Koka upp och skumma av ordentligt.
  2. Tillsätt nu morot, rotselleri och kryddor. Koka upp igen, sänk värmen och låt sjuda långsamt. Skala löken och äpplet. Tärna äpplet i fina tärningar som du lägger undan i burk eller under tallrik (så att äpplet inte blir brunt tills det ska användas.).
  3. Lägg i äppelskal, kärnhus och resterna av löken i den sjudande buljongen. Allt ska nu sjuda i cirka två timmar.
  4. Ta upp hönan/kycklingen när den kokat cirka 2-2,5 timme (eller när du avgör att den är färdig). Låt svalna under en fuktig handduk.
  5. Sila buljongen till en annan kastrull. Fräs lök och äpple i smör i grytan du kokat hönan i. Pudra över curryn och vetemjölet. Tillsätt tomatpurén. Fyll på med den heta och silade buljongen samt riset. Låt koka i tjugo minuter.
  6. Plocka hönan fri från skinn och ben. Skär i bitar. Du avgör hur mycket kött du vill ha i soppan. (Ca 1 dl per person räcker.)
  7. Rör ner kallt smör i den färdiga soppan och tillsätt grädde. Smaka av med salt samt tillsätt fågelköttet. Servera med ett gott bröd (eller papadum*) och om så önskas - en bit vällagrad ost.
  8. * Indiskt friterat tunnbröd

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marfo133 23 oktober 2010

    2010-10-23 Jag har glömt skriva att riset ska tillsättas när tjugo minuter kvarstår av koktiden. Har uppdaterat receptet och hoppas det blir godkänt så fort som möjligt så ändringen finns med. Mvh Ella

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.