Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

indiskt nan-bröd

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett "måste" till indiska currygrytor, och gott till mycket annat. Varför inte prova till en god soppa?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Gör en grop i mitten av mjölet och häll i smör eller olja, yoghurt och ägg. Arbeta försiktigt ihop degen. Knåda degen på ett mjölat bakbord tills den är mjuk och följsam - ca 4 min. Lägg degen i en skål och täck över den med en fuktig handduk. Placera på varm plats och låt jäsa i 2-4 timmar tills degen fördubblats.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i fyra delar och arbeta ut varje bit till en trekantig platta, ca 1 cm tjock. Pensla med smält smör (eller olja) och strö över grovt salt. Lägg brödet på en bakplåt och ställ in det i ugnen.
  3. Baka tills brödet är gyllene i 10 - 12 min. Pensla med smält smör innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Jonaman 30 juli 2008

    Jag vet inte om jag gjorde fel, men brödet blev mer som scones än nan både till utseende och smak. Inget fel i sig, men ändå en besvikelse...

  • eva_maggan 25 februari 2009

    Jag fick också mitt bröd som scones. Det måste finnas nåt annat att använda som blir mer likt nan-bröd. Maggan

  • eva_maggan 25 februari 2009

    Jag fick också mitt bröd som scones. Det måste finnas nåt annat att använda som blir mer likt nan-bröd. Maggan

  • fallossymbol 27 maj 2009

    Behöver man verkligen jäsa brödet om man använder bakpulver?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.