En god gryta som tar lite tid i ugnen, men är värd att vänta på.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175grader. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. Bryn schalottenlöken och vitlök lätt. Ta upp och sätt dem åt sidan.
- Lägg köttet i wok- eller stekpannan tillsammans med ingefäran och bryn på medelvärme under omrörning 3-4min. Häll över ketjap manis och soja och lägg i den brynta löken. Tillsätt peppar och chili, rör om och sjud någon minut. Häll sedan i buljong eller vatten. Sjud upp på nytt.
- Lägg över allt i en ugnsfast gryta.Täck grytan med lock eller aluminiumfolie och ställ den i ugnen. Låt sjuda 1 timme och 45 minuter. Rör om då och då.
- Servera grytan rykande varm med vitt långkornigt ris som fått koka med gurkmeja. Garnera med färsk koriander. Skivad gurka, strimlad salladslök och ananas passar bra till.
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar