Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indonesisk gryta med söt sojasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god gryta som tar lite tid i ugnen, men är värd att vänta på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175grader. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. Bryn schalottenlöken och vitlök lätt. Ta upp och sätt dem åt sidan.
  2. Lägg köttet i wok- eller stekpannan tillsammans med ingefäran och bryn på medelvärme under omrörning 3-4min. Häll över ketjap manis och soja och lägg i den brynta löken. Tillsätt peppar och chili, rör om och sjud någon minut. Häll sedan i buljong eller vatten. Sjud upp på nytt.
  3. Lägg över allt i en ugnsfast gryta.Täck grytan med lock eller aluminiumfolie och ställ den i ugnen. Låt sjuda 1 timme och 45 minuter. Rör om då och då.
  4. Servera grytan rykande varm med vitt långkornigt ris som fått koka med gurkmeja. Garnera med färsk koriander. Skivad gurka, strimlad salladslök och ananas passar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.