Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fantastiskt god kycklinggratäng som jag ofta lagar hemma! Den är mycket omtyckt!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingen i bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg kycklingbitarna och paprikan i en ugnssäker form. Vispa grädden till ett löst skum. Rör i vitlök, curry, sambal oelek och mangochutney. Häll i grädden över kycklingen. Grädda i ca 20 minuter tills rätten fått fin färg. Servera med pasta eller ris och grönsallad. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • Goldie 19 februari 2008

    Kyckling och blandning av starkt o sött, kan det bli bättre!

  • Korpis81 25 februari 2008

    Någon som testat att göra denna rätt med minigrädde eller någon annan mager icke vispbar grädde? Det är för onyttigt för mig med mellangrädde.

  • akerda 29 februari 2008

    Mycket uppskattad rätt på släktkalaset! Alla, stora som små, tyckte detta var jättegott. mmm mumsigt!!

  • Laima1 10 juni 2008

    jätte mumsigt!! :)

  • mipsey 12 juli 2008

    Otroligt gott! Mina gäster åt tills magarna stod åt alla hörn : )

  • bjuranna 29 juli 2008

    Enkel att göra och god! Tyckte såsen blev lite tunn.

  • Countrygirl 20 augusti 2008

    hur god som helst....

  • Kalleryd 27 januari 2009

    låter super gott! den får det bli till middag ikväll :)

  • Algot 15 mars 2009

    Jättegod kycklinggratäng! Snabblagad ! Den kommer jag att göra flera gånger!

  • steper 13 maj 2009

    wow!!! Kanongott och enkelt att laga !!! Jag är proppmätt men kan ända inte sluta smaka!! Min dotter på 10 år tyckte att det var jättegott men lite starkt så nästa gång får man minska lite på sambal.

  • lillawe 8 juni 2009

    ja, det här var mycket gott! Blir en favorit!

  • Gul13 7 september 2009

    Lite väl spicy för min smak så nästa gång skippar jag sambalen. Annars gott. Jag hade i både svamp, paprika och purjolök.

  • anmawa 14 september 2009

    Snabbt och enkelt och bra vardagsmat och tonåringarna gillade det. Nästa gångska jag nog ha i svamp eller wookgrönsaker. Det var lite tråkigt i min smak.

  • snobben75 26 oktober 2009

    Jättegott! Hade dessvärre inte grillad kyckling utan använde kycklingfilé som jag stekte först. Grillad hade nog varit godare för att få den smaken. Hade i lite champinjoner och purjo också. Smarrigt!

  • PethraD 21 december 2009

    Har ätit och gjort den tidigare men i det receptet användes "vanlig" grädde som vispades ganska hårt. Äter inte paprika så det används inte i den här rätten. Tycker den i alla fall är jättegod och är dessutom enkel att tillaga.

  • IiidaNilsson 18 december 2010

    Lagade detta häromdagen, mycket gott och jätteomtyckt! Även gott att värma i matlådan dagen efter :) Nästan så det var godare då också, när såsen blivit lite mer stabbig. Slängde i champinjoner också!

  • Lotta1961 13 maj 2011

    Jättegott!

  • litenkatt 11 oktober 2011

    gjorde en variant av denna rätten. samma ingredienser fast jag gör den som en gryta och i all hast råkade jag slänga i två tsk sambal, blev väldigt spicy... :) men gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.