Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indonesisk skinkgryta med ris, gurkstavar och ananasbitar

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gurka och ananas är svalt och läskande till den kryddiga indonesiska skinkgrytan. För den som inte äter fläsk kan tärnad kalkonstek vara ett alternativ. Grytan lämpar sig väl för infrysning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ostronskivlingarna i grova bitar. Smält smör i en stor gryta och fräs svampen på medelhög värme i 4 minuter. Krydda med 2 krm salt och flytta grytan från plattan.
  2. Koka ris. Skölj och strimla purjolök. Hacka lök. Skala och skär morötter i ca 1 cm breda slantar. Lägg hacket i grytan med svampen. Pressa i vitlök och tillsätt soja, mango chutney, 4 dl vatten, äppelcidervinäger, ingefära, curry, ½ tsk salt, 2 krm svartpeppar och koka upp. Skär skinkstek i strimlor, lägg i grytan och låt koka under lock i 20 minuter.
  3. Vispa ut maizena i 1 dl vatten. Strimla paprikan. Tillsätt maizenablandningen och paprikan i grytan. Låt koka i ytterligare 3 minuter. Skär gurka i stavar och ananas i bitar (mittstocken skär du bort). Servera till grytan och riset

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.