Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ing-Britts kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En lättgjord gryta både till vardags som fest. Detta är ett ViktVäktar recept.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ihop mjöl, salt och peppar i en skål och vänd kycklingfiléerna i blandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och låt kycklingen stekas lätt. Lägg sedan över dem i en stor gryta. Fräs löken ihop med de skivade champinjonerna i en stekpanna, häll i vattnet, buljongtärningen och låt det puttra några minuter. Häll över i grytan. Blanda i tomatpuré, krossade tomater och vin i grytan och låt allt koka samman på medelvärme, 10-20 minuter. Rör i basilika, timjan samt finhackad persilja och smaka av. Servera tillsammans med kokt ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.