- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En enkel men mycket god rätt som passar t.ex på fredagskvällen när man vill äta något gott men ändå inte stå länge vid spisen.
Instruktioner
- Fräs köttfärs, lök och paprika. Tillsätt kryddorna.
Lägg allt i en ugnsfast form.
Rör ihop chilisås, senap, majonnäs och creme fraiche. Häll över köttfärsen. Strö över riven ost.
Gratinera i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Servera med ris och en sallad.
- För att få en färgglad paj så brukar jag blanda röd och gul paprika. Jag brukar även blanda i den rivna osten i "creme fraiche blandningen" då jag tycker att osten kan bli lite bränd när man strör den överst, men det är naturligtvis valfritt.
Lycka till!
Publicerat den
9 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott:-) Ännu godare blirden nästa gång då jag tar lite mindre stark senap!
Enkelt, snabbt och jättegott.
Hej Micke,den här rätten har jag ju ätit hos er och jag har själv lagat den många gånger, den är underbart god,den orientaliska curryn är pricken över iet, vill man kan man ta mer curry.Jag brukar ha en grönsallad med ananasbitar i till denna maträtt det är gott till.Ha det gott vi ses och hörs
Tack för detta recept. Det smakade väldigt bra. Funderar på att prova utveckla detta till en pastagratäng nästa gång.
En hit kommer att göras flera gånger hemma hos oss. Jag la skivade tomater ovanpå köttfärsen, smakade jättebra.
Gott och enkelt! Rekommenderas varmt!
Supergott! Tack för receptet:-)
Jättegod vardagsmat!
Gott men en väldig speciell smak
En mycket enkel rätt . Väldigt uppskattad
Det här var gott. Tack för receptet.
Lite anpassning till LCHF, lite anpassning till maken som inte äter paprika, lite anpassning till kryddhyllan som innehöll lite annat än de föreskrivna kryddorna. Det blev jättebra i alla fall. Tackar för en bra receptidé. Jag använde Ajvar i stället för röd paprika, gurkmeja, hel spiskummin och tandoorikrydda i stället för indisk curry och tomatpuré i stället för chilisås och osötad diljonsenap i toppingen. Detta kommer jag att göra igen och experimentera lite mer med kryddorna.