Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inga-Britts rågsiktslimpor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda limpor som går åt fort.

Ingredienser

Instruktioner

Smält margarinet. Häll i mjölken.Ljumma till 37grader. Rör ut jästen i lite av degspadet. Blanda ihop degspad, jäst, salt, sirap och häll i fibrex. Låt detta stå och dra i några minuter. Blanda i mjölsorterna. Det blir en ganska stabbig deg. Jäs i 30-40 min Baka ut till 4 släta limpor. Lägg i långpanna och pensla med lite matolja mellan limporna. De blir lättare att dela sedan. Jäs bröden väl ca 40 min. Sätt in bröden i 250 grader varm ugn men sänk genast till 200 grader och grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 min. Pensla bröden med lite sirap utrört i vatten och låt kallna utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.