- Serverar: 2 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Denna kompott är enkel att göra och smakar underbart till glass eller på frukostyoghurten. kan säkert passa på fil eller gröt också.
Instruktioner
- Skölj, dela och kärna ur plommonen. Lägg den i en gryta. Blanda med socker och vin. Koka upp under omrörning. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner frön och stång i kompotten. Ett annat alternativ är att lägga i några stjärnanis. Då får kompotten en liten smak av lakrits. Låt koka ca 10 minuter tills plommon är mjuka. Ta av grytan från värmen och låt svalna. Plocka upp vaniljstången. Stjärnanisen kan ligga kvar om man vill. Häll upp på burkar och frys in.
- Plommonkompotten är mycket god till glass eller på yoghurt.
Publicerat den
29 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar