Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingas saftiga matbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Barnens stora favorit. Saftigt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ½ liter mjölk med fiberhavregrynen. Låt svälla ca 2 timmar. Smält margarinet och häll i ½ liter mjölk. Häll detta i fiberhavregrynblandningen. Tillsätt övriga ingredienser och knåda ihop. Degen ska vara ganska kletig. Låt jäsa under duk 30-40 minuter. Baka ut till småfranskor eller tekakor. Lägg dessa på plåt, klädd med bakplåtspapper. Jäs under duk 30 minuter. Grädda mitt i ugnen ca: 10 minuter, 200 grader.
  2. Gott med bara smör på eller en ostskiva.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kasi06 29 augusti 2009

    Tack för ett supergott matbröd!!! Enkelt att göra och barnen älskar det, bakar det nu till sonens dagis. Vad brukar du ha för grader vid gräddning?

  • kattis63 9 september 2009

    Tack för ett otroligt gott och lättbakat bröd! Jag kommer baka det här brödet snart igen. Ha det bra/ Katarina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.