Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jamie Olivers broccoli med asiatisk dressing

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Godaste broccolireceptet jag smakat tror jag....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa broccolin i mindre buketter. Riv ingefäran på rivjärn och pressa vitlöken i vitlökspress. Strimla chilin fint (jag tog inte bort kärnorna men det där är ju individuellt). Blanda alla ingredienser i en stor skål. Ångkoka broccolin några minuter - ca 4 min, känn med provsticka - och vänd sedan ned broccolin i dressingen.
  2. Njut som tillbehör till kött, fågel eller fisk... En riktigt smaskig kombination är till Römertopf-kyckling( dvs tillagad i lergryta) späckad med citronklyftor från 2 hela citroner och med delade vitlöksklyftor instoppade under skinnet. Recept på hur man tillagar i lergrytan finns lite överallt, mycket mycket underskattad tillagningsmetod...

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lingonhink1 9 maj 2012

    Jätte gott, Tack och bock för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.