Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaistekta kycklingbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fin variant på färsbullar med thaismak. Passar också att göra med fläskfärs. Färsbullarna kan serveras med chilisås eller annan dippsås, som huvudrätt eller som tilltugg till drinken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skiva löken. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, chili, ingefära, limesaft, ostronsås och fisksås och blanda väl. Blanda i sesamfröna. Forma den lösa färsen till bullar.
  3. Hetta upp oljan i en släpplättpanna. Bryn bullarna runt om, inte för många åt gången, ca 5 minuter. Efterstek bullarna ca 5 minuter. Servera med sweet chilisås och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • susannesveen 18 mars 2010

    Jätte gott, lade till en vitlöksklyta för att få ännu mera thai smak. En klar favorit!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.