- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Väldigt god thairätt som kan serveras till vardag och fest. Man kan byta ut fläskfilén mot kyckling, räkor eller biff samt de grönsaker man själv tycker om.
Instruktioner
- Börja med att strimla fläskfilén i strimlor. Stek den sedan i 1 msk olja. Ta upp köttet och lägg det åt sida.
- Hacka broccoli, morot och lök i bitar efter egen smak. Skala ingefäran, vitlöken och chilin och hacka dem fint. Fräs grönsakerna, vilöken, ingefäran och chilin i resterande oljan tills de är mjuka.
- Blanda mjöl och vatten (efter hur tjock sås du vill ha) som du senare ska använda som redning. Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans med grönsakerna och slå på ostronsåsen. Lägg i bujlongtärningen och slå över redningen. Häll över lite soya för färg och smak. Låt koka 1-2 min.
- Servera med ris eller nudlar.
Publicerat den
13 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar