Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thai fläskfilé med grönsaker och ingefära

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Väldigt god thairätt som kan serveras till vardag och fest. Man kan byta ut fläskfilén mot kyckling, räkor eller biff samt de grönsaker man själv tycker om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att strimla fläskfilén i strimlor. Stek den sedan i 1 msk olja. Ta upp köttet och lägg det åt sida.
  2. Hacka broccoli, morot och lök i bitar efter egen smak. Skala ingefäran, vitlöken och chilin och hacka dem fint. Fräs grönsakerna, vilöken, ingefäran och chilin i resterande oljan tills de är mjuka.
  3. Blanda mjöl och vatten (efter hur tjock sås du vill ha) som du senare ska använda som redning. Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans med grönsakerna och slå på ostronsåsen. Lägg i bujlongtärningen och slå över redningen. Häll över lite soya för färg och smak. Låt koka 1-2 min.
  4. Servera med ris eller nudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.