Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kaka med ingefära

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En kaka för riktiga ingefärsälskare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker vitt och poröst. Rör ner äggen, ett i sänder
  2. Hacka den syltade ingefäran. Blanda den med lite av mjölet. Blanda resten av mjölet med bakpulvret och den malda ingefäran.
  3. Rör ner bägge mjölblandningarna i smeten. Tillsätt ingefärslag, rivet citronskal och hackad mandel.
  4. Häll smeten i en smord och bröad kakform (1½ l). Grädda kakan i ugn vid 175 grader i ca 1 1/4 tim eller tills den verkar genomgräddad. Prova med en sticka. Låt kakan svalna.
  5. Smält blockchokladen över vattenbad. Garnera kakan med choklad och mandlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.