- Serverar: 8 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Marinaden passar till koreanska grillade revbensspjäll och till fläsk och kyckling som grillas.
Instruktioner
- Bryn sockret och sesamfrö till ljus karamell i en kastrull. Rör i lök, vitlök och ingefära. Slå på vinäger, vatten och buljongtärningen. Låt koka i ett par minuter och red av med maizenamjöl och smaka av med soya. Tillsätt salt och rör ned sesamoljan.
- Denna glace används när man gör de klassiska koreanska revbensspjällen, Kalbi. Den passar utmärkt som glace till allt fläskkött och till kyckling.
- Grundreceptet räcker till två hela kycklingar eller till 2 kg revbensspjäll.
- Kalbi, marinera tunna revbensspjäll eller kamben över natten, i en marineringspåse.
- Indirektgrilla sedan på låg 120 graders värme tills benen går lätt att dra isär.
Publicerat den
24 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar