Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Marinaden passar till koreanska grillade revbensspjäll och till fläsk och kyckling som grillas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn sockret och sesamfrö till ljus karamell i en kastrull. Rör i lök, vitlök och ingefära. Slå på vinäger, vatten och buljongtärningen. Låt koka i ett par minuter och red av med maizenamjöl och smaka av med soya. Tillsätt salt och rör ned sesamoljan.
  2. Denna glace används när man gör de klassiska koreanska revbensspjällen, Kalbi. Den passar utmärkt som glace till allt fläskkött och till kyckling.
  3. Grundreceptet räcker till två hela kycklingar eller till 2 kg revbensspjäll.
  4. Kalbi, marinera tunna revbensspjäll eller kamben över natten, i en marineringspåse.
  5. Indirektgrilla sedan på låg 120 graders värme tills benen går lätt att dra isär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.