Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermuffins med ingefära

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Muffins är alltid lika uppskattat. Dessa smakar härligt av både rabarber och ingefära. Grädda dem i muffinsbleck eller vanliga pappersformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Mos: Ansa och skiva rabarberstjälkarna. Koka skivorna i vatten och socker. Ta upp ungefär hälften av skivorna när de mjuknat. Häll ev av litet vätska och koka resten till mos.
  3. Smörj och bröa formarna i ett muffinsbleck, om du inte använder formar i papper. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör och tillsätt mjölken. Häll den ljumma vätskan i äggsmeten.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och ingefära och rör ned det i smeten. Rör också i ca ½ dl rabarbermos. Fördela muffinssmeten i formarna och stick ned avrunna kokta bitar av rabarber. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.