Muffins är alltid lika uppskattat. Dessa smakar härligt av både rabarber och ingefära. Grädda dem i muffinsbleck eller vanliga pappersformar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Mos: Ansa och skiva rabarberstjälkarna. Koka skivorna i vatten och socker. Ta upp ungefär hälften av skivorna när de mjuknat. Häll ev av litet vätska och koka resten till mos.
- Smörj och bröa formarna i ett muffinsbleck, om du inte använder formar i papper. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör och tillsätt mjölken. Häll den ljumma vätskan i äggsmeten.
- Blanda mjöl, bakpulver och ingefära och rör ned det i smeten. Rör också i ca ½ dl rabarbermos. Fördela muffinssmeten i formarna och stick ned avrunna kokta bitar av rabarber. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar