- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
En underbar god sås till pasta, lättgjord och lyxig!
Instruktioner
- I en tjockbottnad kastrull steker man löken, den skall inte få färg utan bara bli mjuk, häll över gurkmeja, ingefära, curry och cayennepeppar, låt det fräsa med ett par minuter, lägg i äppelbitarna så även dom får fräsa med en stund.
- Häll i kastrullen, kräftlake och matlagningsgrädde, sänk värmen, rör om. Nu skall den bara småkoka, lägg i dillen och buljongtärningen, rör om och smaka av. Låt den småkoka i ca 25 minuter. Koka pastan under tiden.
- Ta bort kastrullen från plattan, rör i de avrunna kräftstjärtarna i kastrullen ( de får inte koka då blir de sega) och de kokta sockerärtorna, blanda och strö över 1 msk hackad dill. Lägg lock på kastrullen. Serveras med kokt pasta till.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
29 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Wow! En riktig tiopoängare!
Lite för mycket currysmak för att passa mig.
Homer!!! TAck för receptet. Du har gjort det igen! Vilket kanonrecept. Gillar man curry är det här helt perfekt. Ingredienserna gifter sig med varandra och får ett lyckligt liv! Smarrigt smarrigt. Rekommenderas till alla curryälskare! Smulpajen!
Håller med föregående talare. Eller som Karl-Jan Grankvist sa: En smekning för gommen. GOTT!
kanon god
Suuupergod mat...fast kunde inte låta bli att pressa ned några vitlöksklyftor och lite skaldjursfond i det hela...blev fruktansvärt gott...tack för bra recept Kram Camilla