Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsglass med chokladrippel och kanderade nötter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En kryddig glass med himmelsk chokladsås och krispiga nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen till chokladsåsen tillsammans med grädde och honung. Låt svalna.
  2. Vispa grädden. Blanda i den kondenserade mjölken, äggulorna och ingefäran. Häll hälften av glassmeten i en brödform. Rippla över lite chokladsås. Häll på resten av glassmeten och rippla över lite mer chokladsås, spara gärna till serveringen. Ställ in i frysen.
  3. Smält sockret tills det blir ljusbrunt i en stekpanna. Blanda ner nötterna. Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper för att kallna.
  4. Ta ut glassen 10 minuter före servering. Lägg på ett fat. Värm på chokladsåsen lite och häll över glassen. Bryt de kanderade nötterna i bitar och strö över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.