Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsglass med mörk chokladsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chokladsåsen passar till alla möjliga glassdesserter. Passar också jättebra till inkokt eller konserverad frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Rör ner ingefäran. Blanda noga.
  2. Vispa grädden för sig och blanda med äggkrämen. Frys glassen i minst 5 timmar.
  3. Rör om några gånger i början av infrysningen.
  4. Låt glassen tina något före serveringen. Skeda upp den i en serveringsskål och servera med chokladsåsen vid sidan om.
  5. Mörk chokladsås: Rör ihop kakao, strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Sjud tills såsen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret. Smaka ev av med lite konjak, whisky eller rom. Servera såsen varm.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • linddha 31 maj 2010

    Skulle göra chokladsåsen och gjorde allt efter anvisningarna men fick den inte att stelna. Hur gör man för att lyckas?

  • Fia1976 26 september 2012

    Min favorit chokladsås. Brukar blanda ner ca 1 msk mörk rom i halva satsen, så blir det en vuxen variant och en till barnen. Även god kall. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.