Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärskryddad melonsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det går bra med de flesta meloner - men det är viktigt att den är mogen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela melonen, skrapa bort fröna, gröp ur köttet och lägg det i mixer eller matberedare. Mixa till en slät puré och stoppa för att skrapa rent sidorna om det behövs.
  2. Tillsätt den rivna ingefäran, den pressade citronen och sockret plus lite salt och köra så att allt blandas. Smaka av och tillsätt ev lite mer ingefära. Skrapa ner soppan i en skål, täck över och kyl den ca 30 minuter eller tills den är kall.
  3. Tillsätt grädde och blanda väl. Smaka av och krydda med lite salt och pressad citron om det behövs.
  4. Fördela soppan på fyra förkylda skålar och garnera med gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.