Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsmarmelad med sting

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegod, härlig smak och god till ost eller bara på kex. Har förstås också gjort den på svenska äpplen, typ Åkerö blir lika god om inte godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala den färska ingefäran och finhacka den i matberedare. Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Jag lägger dom i kallt vatten så de inte mörknar.
  2. Koka ingefäran i vattnet ca 5 minuter, Låt rinna av i sil, spara vattnet. Blanda ingefära, äppelhack och socker i en tjockbottnad kastrull. Häll på vattnet och låt koka kraftigt i 20-30 minuter.
  3. Passa mot slutet så det inte bränns. Gör marmeladprovet. Ta kastrullen från värmen och skumma väl. Häll upp på rena, varma glasburkar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kramboa 4 september 2009

    Varför ska man sila av vattnet för att sedan hälla tillbaka det?

  • Roskerstin 4 september 2009

    Bra fråga, receptet var utformat så. Vill du hälla i ingredienserna med en gång utan att blanda dessa innan de hälls i ingefärsvattnet så är det helt ok. Lycka till! M V H Kerstin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.