Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärspäron

 
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Ingefärspäron är en fin, gammaldags efterrätt, som förr i tiden ofta serverades efter söndagens kalvstek. Den friska smaken blir säkert en favorit också hos våra dagars gäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen och ta bort fästena. Skär ett kryss i den trubbiga sidan av varje päron och skrapa stjälkarna. Lägg efterhand päronen i blöt i kallt vatten med citronsaft.
  2. Koka upp socker och vatten och låt lagen koka några minuter. Krossa ingefäran lätt och knyt in den i gasbinda.
  3. Lägg päron och ingefära i lagen och låt allt koka sakta 1-2 timmar eller tills päronen är helt mjuka och klara. Skumma väl.
  4. Ta upp päronen och lägg dem i väl rengjorda, varma burkar och häll den heta lagen över. Låt kallna och förslut sedan burkarna. Låt dem stå svalt.
  5. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.