Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärssylt

 
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Het och god sylt. Passar både på en skiva vitt bröd, på ostbrickan och som tillbehör till en stek.

Ingredienser

Instruktioner

Skala ingefäran och skär den i mindre bitar. Finhacka den sedan i matberedare eller mixer. Koka ingefärshacket i vattnet i ca 1 timme, späd med mera vatten under kokningen. Låt svalna och ställ kallt i sedan 4 timmar. Koka sedan upp ingefäran och vattnet och ha i sockret och citronsaften. Låt koka ca 5min, skumma av. Ha ev. i atamon, häll sedan på rena glasburkar och förslut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.