Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefära-och pumpa sylt

(3 kommentarer)  
Ingefära-och pumpa sylt Ingefära-och pumpa sylt
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En otroligt god sylt/marmelad, som är både söt, syrlig och het. Kommer från ett engelskt recept, så det riktiga namnet är Ginger and pumpkin jam. Gör gärna dubbel sats, för den är så pass god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronen, torka och riv skalet. Skala sedan citronen och skär fruktköttet i små bitar Lägg pumpabitar, vatten, citronbitarna och skalad och riven ingefära i en kastrull. Koka under lock på svag värme tills pumpan är mjuk. Ta av locket de sista 5-10 minuterna så marmeladen inte blir så rinnig. Tryck sönder pumpan mot kastrullkanterna med tex en träslev. Lägg i sockret och de rivna citronskalet och koka ihop i ca 10 minuter.
  2. Lägg marmeladen i rena burkar och stäng locket direkt. Förvara burkarna svalt, tex i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Carrolen 29 oktober 2012

    Så här mycket god sylt fick jag av ett kg pumpakött! Tack för riktigt gott och enkelt recept :D Eftersom jag är ny på detta med att sylta mm, så tänkte jag fråga om du vet hur länge denna håller i kylskåp?

  • Carrolen 29 oktober 2012

    Oj - ja, bilden jag refererade till i min kommentar hamnade visst uppe med de andra bilderna..

  • Lindadjo 30 oktober 2012

    Jag är osäker på hur länge det håller, oöppnat håller det längre än öppnat i alla fall, du får hålla utkik efter mögel runt kanterna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.