Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsapelsinformbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett saftigt formbröd med en egen karaktär. Passar speciellt som frukostbröd till ostmackor, då brödet lätta egna karaktär matchade osten perfekt. Om ni rostar brödet är det fortfarande saftigt och dess egen karaktär förhöjs.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och tillsätt mjölken, låt bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan, salt, socker, ingefära, marmelad och det mesta av mjölet. Knåda väl med degkrokar till degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Vält upp på mjölat bakbord och knåda lätt, dela i 2 bitar. Tryck ut varje bit till en rektangel och rulla ihop ifrån långsidan så får ni bättre höjd på brödet. Lägg med skarven neråt i smorda avlånga brödformar ca 15 dl och jäs övertäckt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och grädda på nedersta falsen i ca 30 minuter. Vält bröden ur formarna och låt svalna övertäckta på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.