Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsmarmelad

 
Skriv ut

Med syltsocker är det lätt att åstadkomma en perfekt marmelad. Denna passar utmärkt till smakrika ostar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 5 dl marmelad
  2. Skala och riv ingefäran på grova sidan på rivjärnet. Skölj apelsinen och riv på den grova sidan på rivjärnet. Pressa ur saften. Lägg ingefära, apelsinskal och saft i en kastrull. Tillsätt vattnet och låt koka upp. Koka i 3 minuter och rör i sockret. Låt koka ytterligare 3 minuter. Skumma eventuellt.
  3. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 15 minuter. Häll upp i en varm, rengjord glasburk och förslut. låt kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.