Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsparfait med björnbär och basilika i karamell

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna parfait är smaksatt med syltad ingfära och även den söta sirapslagen som ingefäran ligger i används. Smaken blir mild och fyllig och tillsammans med björmbär och basilika i karamell blir det här en delikat dessert.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggulor och socker ca 5 min. Skär vaniljstången på längden och skrapa ner vaniljkornen i äggblandningen. Blanda ner ingefärssirap och vispa ytterligare 5 min. Blanda ner den hackade ingefäran. Vispa grädden och blanda alltsammans. häll upp smeten i en 2 liters avlång form, klädd invändigt med plastfolie. Täck ovansidan med plast och låt stå i frysen minst 4 timmar. Denna parfaitbehöver inte stå i rumstemperatur innan den serveras utan kan serveras direkt från frysen. Den är tillräckligt mjuk ändå. Karamell: Smällt sockret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme så att det inte bränns. Häll på vatten och låt koka ca 10 min. Låt såsen svalna något. Lägg i bären när såsen forfarande är lite ljummen. Blanda ner basilika strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.