Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärspolenta muffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det går inte att se att de här muffinsen är gjorda av polenta eftersom det mörkbruna sockret maskerar polentans normalt gula färg. Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Rör smör, socker, ingefära och salt till en lätt och pösig smet. Rör sedan ned äggen, vänd ned polentan tillsammans med de malda mandlarna och bakpulvret. Häll upp smeten i 12 muffinsformar och jämna till ytan på varje muffins.
  2. Baka i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills muffinsarna har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut dem ur ugnen och lägg dem på ett galler för att svalna.
  3. Skär ingefärsbitarna i strimlor, fördela dem över muffinsen och häll över lite av lagen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.