Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingemars inkokta lax från Mörrum

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Fin bjudlax med pikant smak som kan förberedas dagen före servering. Receptet går lätt att förminska eller dubblera. Perfekt om du har många gäster. Servera med dillkokt potatis, citronmajonnäs eller min smala romsås. Ett kallt glas vitt passar perfekt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, salt, kryddnejlikor, lagerblad, buljong och dill. Låt koka sakta i 30 minuter under lock.
  2. Låt lagen svalna något, lägg i den hela laxen. Om den är för stor dela den i två delar. Låt sjuda sakta i ca 25 minuter eller tills benen lossar från köttet. Låt fisken ligga i lagen tills den är ljummen eller bara något varm. Ta upp fisken och dela upp i fina filébitar, ta bort benen, det går lätt, när fisken är varm.
  3. Lägg upp fisken på ett serveringsfat och täck med plastfolie. Låt den svalna helt. Garnera med färsk dill och citronskivor och klyftor. Servera med nykokt dillpotatis, en härlig grönsallad, romsås eller dillmajonnäs. Smaklig festmåltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • catarina68 16 juli 2012

    Hej, Jag är sugen på att pröva detta recept, men undrar om det funkar med en hel bit benfri lax i stället? Påverkar det koktiden?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.