Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingrids ljuvliga saffranspaj (glöggkaka)

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En jättegod efterrätt eller gott att fika på i jultider

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra en pajdeg. Tryck ut degen i en ugnsäker form. Lägg i valfri mängd russin, sprid ut dem över botten.
  2. Vispa ägg och socker poröst, häll i juicen, saffran samt vanilj kesellan. Blandas till en jämn smet, häll sedan i formen.
  3. Grädda mitt i ugn i 200 grader. "Skaka" på pajformen emellanåt, pajen är klar när fyllningen stelnat.
  4. Ytan ska vara gyllen brungul, se upp så den inte bränns sönder.
  5. Låt kallna, vispa upp grädden, servera med grädde till!!
  6. OBS!!Om man inte tycker om saffran kan man byta ut det mot kanel. En lite annorlunda paj men åhh så god, passar bra till advent o jul!! Lycka till!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.