- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Underbart god gratäng som passar lika bra som bjudmat och att ha med i matlådan på jobbet.
Instruktioner
- Koka riset enlig instruktioner på paketet.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en djup eldfast form.
- Skär kasslern i stavar.
Skiva purjolöken.
Vispa ihop majonäs, vispgrädde och Heinz chilisås.
Krydda med salt och svartpeppar.
Var försiktig med saltet då kasslern är salt i sig själv och likaså majonäsen.
- Lägg det kokta riset i botten på den smorda formen.
Lägg kasslerstavarna ovanpå riset och strö den skivade purjolöken ovanpå kasslern.
- Häll vispgräddeblandningen över hela rätten och avsluta med gratängosten.
Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
- Bjud en god grönsallad till.
Smaklig spis!
Publicerat den
21 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar