Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingrids vaniljbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Väldigt populära. Bör serveras nygräddade men går också bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Lägg jästen i en bunke och lös den i lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan samt salt, socker och kardemumma. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt vila under bakduk ca 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den igen. Dela den på hälften och kavla ut varje del till en platta ca 40 x 25 cm. Blanda samman fyllningen och bred ut hälften på varje degplatta. Rulla ihop till rullar från långsidan. Skär varje längd i ca 12 bullar och ställ dem i bullformar på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk. Låt bullarna jäsa 30 min. Sätt på ugnen på 250 grader. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö över pärlsocker och grädda bullarna i mitten av ugnen 8 - 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • [email protected] 12 januari 2011

    Jag bakade "Ingrids vaniljbullar" som blev jättegoda och så enkelt ,men en aningen för stora om man följde receptet.Nästa gång ska jag baka något mindre i storlek , och det ska jag göra redan idag för imorgon ska vi ha "kaffekalas" . Gunilla

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.