Instruktioner
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Lägg jästen i en bunke och lös den i lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan samt salt, socker och kardemumma. Arbeta in mjölet till en smidig deg.
Låt vila under bakduk ca 40 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den igen. Dela den på hälften och kavla ut varje del till en platta ca 40 x 25 cm. Blanda samman fyllningen och bred ut hälften på varje degplatta. Rulla ihop till rullar från långsidan. Skär varje längd i ca 12 bullar och ställ dem i bullformar på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk. Låt bullarna jäsa 30 min. Sätt på ugnen på 250 grader.
Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö över pärlsocker och grädda bullarna i mitten av ugnen 8 - 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Jag bakade "Ingrids vaniljbullar" som blev jättegoda och så enkelt ,men en aningen för stora om man följde receptet.Nästa gång ska jag baka något mindre i storlek , och det ska jag göra redan idag för imorgon ska vi ha "kaffekalas" . Gunilla