Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokt ål i dillgelé med örtagårdssås och kokt potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gammal svensk husmanskost när den är som allra bäst. Lite förvånande att det inte fanns på MK. Örtagårdssåsen redovisas i ett separat recept. Övriga kommentarer är överflödiga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ålen i 4 cm stora bitar, lägg dem i kallt vatten så att all eventuell kvarvarande blod sköljs bort.
  2. Bind ihop dillstjälkar och moroten med steksnöre så att det går lätt att ta upp från grytan.
  3. Häll vattnet till kokspadet i en gryta, tillsätt samtliga ingredienser utom den hackade dillen. Lägg ner de sammanbundna dillstjälkarna och moroten. Koka upp och låt småsjuda i ca 15 minuter.
  4. Ta upp dillstjälkar och moroten.
  5. Lägg ner ålbitarna och koka upp, småsjud 15-20 minuter.
  6. När det återstår ca 5 minuter av koktiden tillsätts den hackade dillen.
  7. När ålen känns färdig hälls allt upp i en skål, det skall bara vara så mycket spad att det lagom täcker. Låt kallna och ställ kallt, hels till nästa dag.
  8. Servera med nykokt potatis och örtagårdssås samt dillgelén som ålen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.