Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokt lax med gammaldags fisk sås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En underbar lax med en ljuvlig sås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär skinnfri lax i portionsbitar. Koka upp koklagen, lägg i lax bitarna och sjud på svag värme i 10 minuter. Drag bort från värmen och låt fisken kallna i spadet. Sänk gärna ner grytan i kallt vatten så att kokningen avstannar.
  2. såsen: smällt smör , rör i mjölet, tillsätt senap och späd med buljong. Krydda med peppar och koka några minuter under omrörning. Rör sen ner en äggula i sänder under omrörning utan att koka. Tillsätt socker, citron och vinäger och låt såsen svalna lite. Hacka äpple och gurka i små tärningar och blanda ner det i såsen med dill och persilja. Såsen håller sig bra och kan göras dagen före. Förvara övertäckt i kyl. Servera den rumstempererade på eller till fisken tillsammans med varm kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.