En underbar lax med en ljuvlig sås
Instruktioner
- Skär skinnfri lax i portionsbitar. Koka upp koklagen, lägg i lax bitarna och sjud på svag värme i 10 minuter. Drag bort från värmen och låt fisken kallna i spadet. Sänk gärna ner grytan i kallt vatten så att kokningen avstannar.
- såsen: smällt smör , rör i mjölet, tillsätt senap och späd med buljong. Krydda med peppar och koka några minuter under omrörning. Rör sen ner en äggula i sänder under omrörning utan att koka. Tillsätt socker, citron och vinäger och låt såsen svalna lite. Hacka äpple och gurka i små tärningar och blanda ner det i såsen med dill och persilja. Såsen håller sig bra och kan göras dagen före. Förvara övertäckt i kyl. Servera den rumstempererade på eller till fisken tillsammans med varm kokt potatis.
Publicerat den
17 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar