Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokt lax med laxrom buerre blance och rösti

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt påskmiddag. Den saftiga laxen smälter i munnen precis som den krämiga såsen med franskt ursprung. För att öka tuggmotståndet en aning serveras rätten med knaperstekt rösti.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lax: stycka laxen i 150 g portionsbitar.
  2. Lag: koka upp ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och låt svalna.
  3. Laxrom beurre blance: koka vinet tills hälften återstår. Tärna smöret och vispa ner. Salta och peppra.
  4. Rösti: blanda potatis och lök. Salta och peppra. Stek 4 ”portionsplättar” i skirat smör tills de fått färg.
  5. Häll lagen över laxen så att den täcks. Stek i ugn tills laxen håller 45°C i innertemperatur. Värm röstin ett par minuter i ugn. Tillsätt laxromen i såsen. Servera laxen med rösti och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.