- Serverar: 4 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Ett måste på vårt julbord :-)
Instruktioner
- Skrapa och skölj grisfötterna.
Tag bort borst. Klyv dem och lägg dem i en gryta.
- Häll på vatten så att fötterna täcks ordentligt, annars mörknar de delar som kommer ovanför vattnet. Koka upp och skumma väl.
- Tillsätt salt och vitpepparkorn.
Koka grisfötterna under lock på svag värme tills de känns möra och benen lossnar från köttet.
Ungefärlig koktid 2 - 3 timmar.
- När grisfötterna är kokta, plocka bort de största benen.
Lägg fötterna med skinnsidan utåt i en skål.
- Häll kokspadet över fötterna tills tassarna är täckta av spad.
Ställ kallt.
- Sedan är det bara att smaska i sig grisfötter och gelé! med kokt eller stekt potatis och inlagda rödbetor.
- Rimmade grisfötter kokas på samma sätt men uteslut då saltet.
Publicerat den
11 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag håller med dig, det är ett måste på julbordet.....
jag ska testa detta till julbordet för första ggr,
Lycka till med "tassarna" och God Jul!! Hälsningar Pia :-)
Jag har köpt grisfötter nu. Jag har provat förut så jag vet att det är gott. Denna gång tänker jag koka dem och sen ungsbaka dem. Hoppas det blir gott annars finns det väl nåt annat smaskigt på julbordet man kan äta. :) Passar på att önska alla en riktigt God Jul!
Jag har köpt grisfötter nu. Jag har provat förut så jag vet att det är gott. Denna gång tänker jag koka dem och sen ungsbaka dem. Hoppas det blir gott annars finns det väl nåt annat smaskigt på julbordet man kan äta. :) Passar på att önska alla en riktigt God Jul!
Lycka till med grisfötterna och God Jul du också!! :))
Måste komma ihåg att köpa grisfötter. Jättegott ! men jag kokar dom sedan lägger jag dom i saltlag.
Idag har jag köpt mina grisfötter - de ska kokas på lördag och sedan lägger jag dem i frysen. Tar upp dem kvällen före julafton så att de hinner tina till julaftonen...