Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokta Grisfötter

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Ett måste på vårt julbord :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrapa och skölj grisfötterna. Tag bort borst. Klyv dem och lägg dem i en gryta.
  2. Häll på vatten så att fötterna täcks ordentligt, annars mörknar de delar som kommer ovanför vattnet. Koka upp och skumma väl.
  3. Tillsätt salt och vitpepparkorn. Koka grisfötterna under lock på svag värme tills de känns möra och benen lossnar från köttet. Ungefärlig koktid 2 - 3 timmar.
  4. När grisfötterna är kokta, plocka bort de största benen. Lägg fötterna med skinnsidan utåt i en skål.
  5. Häll kokspadet över fötterna tills tassarna är täckta av spad. Ställ kallt.
  6. Sedan är det bara att smaska i sig grisfötter och gelé! med kokt eller stekt potatis och inlagda rödbetor.
  7. Rimmade grisfötter kokas på samma sätt men uteslut då saltet.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • annelieberggren 24 september 2008

    Jag håller med dig, det är ett måste på julbordet.....

  • Rorro 3 december 2011

    jag ska testa detta till julbordet för första ggr,

  • MrsC 3 december 2011

    Lycka till med "tassarna" och God Jul!! Hälsningar Pia :-)

  • BarbroNelson 9 december 2011

    Jag har köpt grisfötter nu. Jag har provat förut så jag vet att det är gott. Denna gång tänker jag koka dem och sen ungsbaka dem. Hoppas det blir gott annars finns det väl nåt annat smaskigt på julbordet man kan äta. :) Passar på att önska alla en riktigt God Jul!

  • BarbroNelson 9 december 2011

    Jag har köpt grisfötter nu. Jag har provat förut så jag vet att det är gott. Denna gång tänker jag koka dem och sen ungsbaka dem. Hoppas det blir gott annars finns det väl nåt annat smaskigt på julbordet man kan äta. :) Passar på att önska alla en riktigt God Jul!

  • MrsC 9 december 2011

    Lycka till med grisfötterna och God Jul du också!! :))

  • u54123033 15 december 2011

    Måste komma ihåg att köpa grisfötter. Jättegott ! men jag kokar dom sedan lägger jag dom i saltlag.

  • MrsC 15 december 2011

    Idag har jag köpt mina grisfötter - de ska kokas på lördag och sedan lägger jag dem i frysen. Tar upp dem kvällen före julafton så att de hinner tina till julaftonen...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.